The African Penguin (Spheniscus demersus), also known as the Black-footed Penguin is a species of penguin, confined to southern African waters. It is also widely known as the "Jackass" Penguin for its donkey-like bray, although several related species of South American penguins produce the same sound. Like all penguins it is flightless, with a streamlined body, and wings stiffened and flattened into flippers for a marine habitat. Adults weigh on average 2.2–3.5 kg (4.9–7.7 lb) and are 60–70 cm (24–28 in) tall. It has distinctive pink patches of skin above the eyes and a black facial mask; the body upperparts are black and sharply delineated from the white underparts, which are spotted and marked with a black band. This pink gland above their eyes helps them to cope with changing climates. When the temperature gets hotter, the body of the African Penguin sends more blood to these glands to be cooled by the air surrounding it. This then causes the gland to turn a darker shade of pink.
Showing posts with label Africa. Show all posts
Showing posts with label Africa. Show all posts
African Penguin
Monday, 29 July 2013
Labels:
Africa,
African Penguin,
Animals,
beauty,
Land Animals,
Natural Beauty,
penguin,
wild
African Forest Elephant
Friday, 26 July 2013
The African forest elephant is a forest-dwelling elephant of the Congo Basin. Traditionally considered to be either a synonym or a subspecies of the African elephant (Loxodonta africana cyclotis), a 2010 paper supports it being a distinct species (Loxodonta cyclotis). This would make it the smallest of the three extant species of elephant, but also the third-largest living terrestrial animal.
Labels:
Africa,
African Forest Elephant,
Animals,
beauty,
Elephant,
forest,
Land Animals,
Natural Beauty,
wild
African Civet
The African civet is the largest representative of the African Viverridae. It is the sole member of its genus. African civets can be found from coast to coast across sub-Saharan Africa. They are primarily nocturnal and spend the day sleeping in dense vegetation. During the night, when they are the most active, they can be found in a wide variety of habitat consisting of thick forest to open country. The African civet is asolitary mammal that is easily recognizable by its unique coloration; the black and white stripes and blotches covering the coarse pelage of the animal are extremely variable and allow it to be cryptic. The black bands surrounding the African civet’s eyes closely resemble those of the raccoon. Other distinguishing features of the African civet are its disproportionately large hindquarters and its erectile dorsal crest.
Labels:
Africa,
African Civet,
Animals,
beauty,
Civet,
Land Animals,
Natural Beauty,
wild
African Bush Elephant
Thursday, 25 July 2013
The African bush elephant (Loxodonta africana) is the larger of the two species of African elephant. Both it and the African forest elephant have usually been classified as a single species, known simply as the African elephant, but recent evidence has seen the forest elephant classified as a distinct species. Some authorities still consider the currently available evidence as insufficient for splitting African elephants into two species.
Labels:
Africa,
African Bush Elephant,
Animals,
beauty,
Bush,
Elephant,
Land Animals,
Natural Beauty
Subscribe to:
Posts (Atom)
.jpeg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpeg)